Vierde en vijfde echo

Aangezien het zondag nog niet helemaal duidelijk was hoeveel follikels groot genoeg waren, mochten we dinsdag nog een keer komen voor een echo. De follikels groeien langzaam door, maar hebben door de start met Orgalutran een soort rustpauze gehad. Iets wat vaker schijnt voor te komen, aangezien dat ineens even de groei tegen gegaan wordt. Bij deze echo zijn rechts 7 grote follikels geteld en links 3, variĆ«rend tussen de 12 en 16 mm. En verder nog veel kleintjes die waarschijnlijk niet mee gaan doen. Ook bij deze echo werd het nog niet duidelijk of vrijdag de punctie plaats kan vinden en moeten we rekening houden met de zaterdag. En natuurlijk de volgende dag weer terug!


Vanochtend stond alweer echo nummer 5 op het programma. Dit keer liep het zo'n 20 minuten uit, wat we eigenlijk totaal niet gewend zijn in het ziekenhuis. Vooruit, kopje koffie/thee erbij en rustig wachten dan maar.



Bij de echo zijn dit keer rechts 8 grote follikels geteld en links 7. Verder in totaal ongeveer 30 follikels, maar gelukkig doen ze niet allemaal mee. Ze variƫren nu tussen de 14 en 17 mm, dus de grootste is al bijna groot genoeg voor de punctie. De rest alleen nog niet, dus vrijdag gaat 'm sowieso niet worden en nu mogen we uit gaan van de zaterdag of zondag. Om te kijken wat mijn lichaam zelf aan het doen is en of de eitjes al bijna rijp zijn, moet ik morgenochtend bloed laten prikken om het oestradiol en LH te meten. En je raadt het al; nog een keer terug voor een echo!

Reacties